Bytte vinduer

Går du rundt og lurer på om det snart er på tide å bytte vinduer i huset? Da er du definitivt ikke alene.

Hva skal jeg se etter når jeg skal bytte vinduer?

det trenger ikke koste mye

La oss begynne med det første spørsmålet:
Hva skal du egentlig se etter når du skal bytte vinduer?

Om du har bodd lenge i samme bolig eller nettopp kjøpt en som trenger oppussing så er spørsmålene de samme: Hva skal jeg se etter? Hvor mye vil det koste? 

Vel, ofte er det slik at glasset er det første som ryker, eller rettere sagt: isolasjonsgassen mellom glassene. Det er nemlig slik at siden 1970-tallet så har vinduer blitt laget med termopan / isolérglass.

Mange tror at disse vinduene er like bra den dag idag siden de var så fine da de var nye. Dessverre er ikke dette tilfellet.

De færreste eldre vinduer er levedyktige i mer enn 30 år, og i mange tilfeller har glasset forfalt uten at det er så lett å legge merke til. Små sprekker og mikrohull er ikke til å unngå, og til slutt vil gassen mellom glasslagene sive ut og bli erstattet med oksygen. 

Konsekvensen av dette er først og fremst at isolasjonsevnen til vinduene blir kraftig redusert. 

Du vil også kunne se at skillerne mellom glassene blir stygge.

I tillegg vil det kunne oppstå dugg mellom glassene. Dette må ikke forveksles med annen type dugg, som du kan lese mer om her.

Pakninger på gamle vinduer

En annen ting som forfaller på gamle vinduer er pakningene. Dette er de gummilistene som tetter rundt glasset og åpningene.

I gamledager var det nemlig slik at vinduer ble levert ubehandlet fra fabrikken, og mange malte og beiset rett på pakningene før de satte inn vinduene. I det lange løp har dette gjort at pakningene har tørket ut, og derfor er det mange steder slik at de ikke gjør den jobben de en gang gjorde.

Dersom du kan identifisere noen av disse problemene hjemme hos deg selv, så er det nok verdt å vurdere å bytte ut vinduene. Neste spørsmål blir da: Hvor mye vil dette koste?

Selvfølgelig er det ikke gratis, men det er heller ikke så dyrt som mange frykter. For eksempel er PVC-vinduer mye rimeligere enn trevinduer. Det er også slik at du i det lange løp kan spare mye på strømregningen ved å ha bedre isolerte vinduer. 

Det er umulig å gi et generelt estimat da det er veldig mange variabler som spiller inn. Den beste måten å finne ut på er å sette opp en liste over hva du trenger og sette opp en handlekurv i nettbutikken.

I mange tilfeller kan det være slik at du er usikker på hva du trenger.

Da kan du sende oss en forespørsel på e-post hvor du forklarer hva du lurer på. Ellers kan du lese om oppmåling og hvordan det utføres her.

Vil du bytte vinduer i hus eller hytte?

besøk butikksiden vår idag!
Intervindu, vedlikeholdsfrie vinduer og verandadører, din spesialist på PVC-vinduer og PVC-dører
Intervindu, vedlikeholdsfrie vinduer og verandadører, din spesialiste på PVC-vinduer og PVC-dører
Intervindu, vedlikeholdsfrie vinduer og verandadører, din spesialiste på PVC-vinduer og PVC-dører

Send oss en forespørsel

Flere innlegg

Arkiv