Vinduer

Går du rundt og lurer på om det snart er på tide å bytte vinduer i huset? Da er du definitivt ikke alene. Om du har bodd lenge i samme bolig eller nettopp kjøpt en som trenger oppussing så er spørsmålene de samme: Hva skal jeg se etter? Hvor mye vil det koste? Intervindu har lang erfaring med trevinduer, vinduer i PVC, fastkarm og vinduer med vipp.

Se alle våre vinduer her.

Våre mest solgte vinduer

PVC vinduer

PVC vinduene i dag blir laget direkte fra råvarer og infneholder ingen ftalater, tungmetaller eller  giftige dioksider. Vinduene er også godkjent av Norsk dør og vinduskontroll. Produkter med dette merket kan ikke inneholde bly, kadmium eller organiske tinnforbindelser, så vinduene er dermed helt ufarlige for mennesker.

Vinduene lages i typen sidesving med vipp. Dette betyr at de åpner sideveis inn i rommet pluss at de kan vippes inn i toppen for lufting. Grunnen til at de åpner innover er fordi det gjør det mye lettere å vaske det utvendige glasset. 

Når det gjelder isolasjonen så skulle man tro at massivt treverk isloerer bedre enn plast, men rammen i PVC-vinduer erbygget opp med en rekke kammer med stillestående, som faktisk isolerer enda bedre.

Er det et produkt du er på jakt etter du ikke finner på sidene våre er det bare å sende oss en forespørsel.

Salgsansvarlig hos Intervindu Bjarte Westvang har stor kunnskap om vinduer, og vil hjelpe deg å velge de produktene som passer aller best.

Vedlikeholdsfrie PVC-vinduer

Alle som har hørt om PVC-vinduer har også hørt at de er såkalt «vedlikeholdsfrie», men hva betyr dette egentlig?

Det første og viktigste vi assossierer med utsagnet er at man slipper å male vinduene, noe som faktisk er 100% korrekt. PVC er et materiale man ikke skal male. For det meste så holder det å jevnlig spyle karmen utvendig og vaske over med en våt klut innvendig. 

Materialet er veldig bestandig og beregnet på å tåle nordiske klimaforhold uten at fargen falmer eller gulner. PVC er i tillegg mer motstandsdyktig mot salt og andre partikler fra lufta enn hva treverk i tradisjonelle vinduer er.

Det eneste ordentlige vedlikeholdet som er anbefalt er å smøre hengslene én gang i året. Dette er for å sørge for at åpningsmekanismen beholder smidighet gjennom årenes løp.

En annen fordel med disse vinduene er at man enkelt kan bytte ut enkeltkomponenter slik som glass eller beslag uten å måtte ta ut hele vinduet. Dette gjør at man ikke trenger å kjøpe nytt vindu dersom glasset f.eks punkterer.

PVC-vinduer er altså ikke helt vedlikeholdsfrie, men i forhold til trevinduer så kan man si at jobben med å ivareta dem er helt ubetydelig.

Se alle våre vinduer her.

Takvindu

Våre takvinduer kommer fra den polske produsenten Okpol, som har produsert takvinduer siden 1991 og eksporterer til 30 ulike land. Disse produktene er fremstilt ved hjelp av moderne maskiner og utstyr, som gjør at produktene holder en høy kvalitet.  Takvinduer er en meget god løsning der du ikke har mulighet til å sette et vindu i veggen. Se alle våre vinduer her.

Billige vinduer

Se alle våre vinduer her.

Forskjellige vindustyper

Sidehengslet vindu med vipp

Vår bestselger på PVC er sidesving med vipp. Dette vinduet er hengslet på enten på høyre eller venstre siden og har i tillegg en vipp funksjon som gjør at man kan vippe vinduet inn i toppen. I tillegg er dette vinduet innadslående. Verdt å merke seg er at vi ser våre produkter fra innsiden når vi omtaler hengslingsside.

Vindu med kun vipp

Vindustypen vår som bare heter vipp kan åpnes kun i toppen for å få en liten luftespalte. Dette er den vanlige hverdagsbruken av vinduet. Ved behov, for eksempel ved vask, er det mulig å hekte av beslaget i toppen slik at man får lagt vinduet helt ned i vannrett stilling.

Tofløyet sidesving med vipp

Tofløyede vinduer er vinduer med 2 glass som sitter mot hverandre i samme karm. Her kan man åpne bare den ene delen eller begge hvis man ønsker. Vi kan levere disse vinduene med midtstolpe eller uten alt etter hva du måtte ønske.

Vindu med toppsving

På tradisjonelle toppsving vinduer har vi muligheten til å levere vinduer fra Lyssand eller Woodline. Disse vinduene har den funksjonen at du kan svinge vinduet helt rundt uten at åpningsdelen kommer inn i rommet. Dette er med på å forenkle vedlikehold og vasking.

Fastkarm vindu

Fastkarm vinduer er vinduer som er faste og ikke mulig å åpne. VI kan levere i både PVC og tre.