Kjennetegn på kvalitets PVC vinduer: Hva du bør se etter

Hvis du vurderer å installere kvalitets PVC vinduer i hjemmet ditt, er det viktig å vite hva du skal se etter.
Det har blitt et populært alternativ for mange huseiere på grunn av deres holdbarhet, energieffektivitet og lave vedlikeholdsbehov.
Men ikke alle PVC-vinduer er skapt like, og det er viktig å vite hva man skal se etter når man velger kvalitetsvinduer til hjemmet eller bedriften din. I denne artikkelen vil vi gå gjennom kjennetegnene på kvalitet PVC-vinduer som du bør se etter.

 

1. Glasskvalitet

Det er viktig å sørge for at glasset som brukes i PVC-vinduer er av høy kvalitet. Vinduet bør ha dobbelt- eller treglass for å sikre god isolasjon. I tillegg bør glasset være herdet eller laminert for å øke sikkerheten. Et kvalitetsglass bør ha følgende kjennetegn:

  • Tykkelse: Glasset bør ha tilstrekkelig tykkelse for å gi god isolasjon og sikkerhet
  • Lavt-e belegg: Lavt-e belegg reduserer varmetapet og forbedrer vinduets isolasjonsytelse
  • Sikkerhetsglass: Sikkerhetsglass er herdet eller laminert for å redusere risikoen for skade hvis glasset knuses.

2. Profilkvalitet

Profilsystemet er en av de viktigste faktorene å vurdere når man velger PVC-vinduer, da dette kan variere i både tykkelse og kvalitet. Det påvirker vinduets isolasjonsytelse, stabilitet og holdbarhet. Det er viktig å velge en profil som er sterk og holdbar. Profilen bør også være motstandsdyktig mot UV-stråler for å unngå falming over tid. Det er flere typer profilsystemer tilgjengelig, men et kvalitetsprofil bør ha følgende kjennetegn:

  • Flere kamre: Profilen bør ha flere kamre for å gi bedre isolasjon og stabilitet
  • Tykkelse: Profilen bør ha tilstrekkelig tykkelse for å gi god isolasjon og styrke
  • Forsterkning: Profilen bør ha forsterkning av stål eller aluminium for å øke vinduets stabilitet og holdbarhet
Kvalitets PVC vinduer : Hva du bør se etter | Intervindu

3. Tetningslister

Tetningslistene spiller en viktig rolle i vinduets isolasjonsytelse, da det er en viktig faktor for å unngå lekkasjer og for å oppnå god isolasjon. Tetningene bør være av høy kvalitet og elastiske for å kunne tåle endringer i temperatur og værforhold over tid. Dette er spesielt viktig i kalde klimaområder som her i Norge, hvor det er viktig å holde varmen inne. Et kvalitets PVC-vindu bør ha tetningslister som er:

  • Fleksible: Tetningslistene bør være fleksible for å tilpasse seg temperaturendringer og bevegelse i vinduet
  • Holdbare: Tetningslistene bør være holdbare og motstandsdyktige mot UV-stråler og værforhold
  • Enkle å erstatte: Hvis en tetningslist blir skadet eller slitt, kan du enkelt bytte den ut med en ny og frisk list. Dette betyr at du ikke trenger å erstatte hele vinduet eller betale for dyre reparasjoner.

 

4. Ventilasjon

God ventilasjon er viktig for å unngå fuktproblemer og for å opprettholde et godt inneklima. PVC-vinduer er konstruert med en rekke ventilasjonsmuligheter som gir økt luftsirkulasjon i hjemmet. Dette betyr at frisk luft kan komme inn i hjemmet, og gammel, fuktig luft kan slippe ut. Dette bidrar til å redusere risikoen for mugg- og soppvekst og forbedre inneklimaet.
Du kan lese mer om hvordan du håndterer dugg og kondens på vinduer her

I tillegg er PVC-vinduer vanligvis utstyrt med spesielle filter som bidrar til å filtrere ut forurensninger, pollen og støv fra luften som kommer inn i hjemmet. Dette betyr at innendørs luftkvalitet blir forbedret, og allergikere og personer med pusteproblemer kan nyte et bedre inneklima.

Siden PVC-vinduer er konstruert med en tett passform og god isolasjonsevne, er det mindre sannsynlig at det vil oppstå kaldtrekk. Dette bidrar også til å redusere fuktighet og forbedre inneklimaet.


Konklusjon

Når du skal kjøpe kvalitets PVC vinduer, er det viktig å se etter kvalitetsindikatorer som glasskvalitet, profilkvalitet, tetning og ventilasjon. Ved å velge PVC-vinduer med disse kjennetegnene kan du være sikker på at du får et produkt som vil være holdbart, energieffektivt og som vil gi god verdi for pengene. 

FAQs 

1. Hvorfor er PVC-vinduer mer populære enn tre- eller aluminiumsvinduer?
PVC-vinduer er mer populære på grunn av deres lave vedlikeholdsbehov, holdbarhet og energieffektivitet. De krever ikke maling eller lakkering og er motstandsdyktige mot vær og vind. De er også rimeligere sammenlignet med tre- eller aluminiumsvinduer.

2. Kan PVC-vinduer tilpasses forskjellige arkitektoniske stiler?
Ja, PVC-vinduer kan tilpasses forskjellige arkitektoniske stiler. De kommer i ulike farger og stiler, og kan tilpasses ulike hjemmestiler.

3. Hvor lenge kan PVC-vinduer forventes å vare?
PVC-vinduer har en lang levetid og kan forventes å vare i 20-30 år eller mer, avhengig av kvaliteten og hvor godt de blir tatt vare på.

4. Er PVC-vinduer miljøvennlige?
Ja, PVC-vinduer kan være miljøvennlige. De er laget av et materiale som kan gjenvinnes, og de har gode isolasjonsegenskaper som kan bidra til å redusere energiforbruket i hjemmet.

5. Hvordan kan jeg vedlikeholde PVC-vinduer?
PVC-vinduer krever minimalt vedlikehold, men det er viktig å rengjøre dem jevnlig for å opprettholde deres utseende og funksjonalitet. Bruk mild såpe og vann for å rengjøre vinduene, og unngå bruk av aggressive kjemikalier eller skrubbende svamper som kan skade overflaten.

Har du spørsmål om kvalitets PVC vinduer hos Intervindu?

Kontakt Intervindu – vi hjelper deg

Vi samarbeider med Klarna og kan gjennom dem tilby fleksible betalingsløsninger som passer for alle, og du kan velge mellom kort, faktura eller delbetaling.