Valg av materiale

Valg av materiale på vinduer du skal bytte ut, kan være vanskelig. Men Intervindu hjelper deg. Her er noen tips:

valg av materiale Intervindu, vedlikeholdsfrie vinduer og verandadører, din spesialist på PVC-vinduer og PVC-dører
valg av materiale Intervindu, vedlikeholdsfrie vinduer og verandadører, din spesialist på PVC-vinduer og PVC-dører

PVC

Fortsatt er PVC vinduer et ganske ukjent produkt for mange i Norge i dag. Det er heller ikke så rart hvis man tenker på norsk byggetradisjon opp gjennom tidene. Tradisjonen er jo at det er kun tre som duger. Selv om PVC er økende i popularitet, er det fortsatt den del som er skeptiske.

Vanlige bekymringer som at PVC vinduer falmer, gulner og er miljøskadelig er helt dagligdags. Dette er nok påstander som henger igjen fra tidligere før kvaliteten på PVC ble til det den er i dag. 

Mange har også negative erfaringer med for eksempel plastmøbler i diverse kvalitet, som du naturlig nok tar med deg når ser på PVC-vinduer. 

Drutex fabrikken vi importerer vinduer fra er en topp moderne fabrikk med avansert produksjon. De har sin egenutviklete PVC profil som blir produsert i en klasse A standard. 

Vinduene blir heller ikke gule fordi de i dag er motstandsdyktige mot UV stråling. PVC vinduene i dag blir laget direkte fra råvarer og inneholder ingen ftalater, tungmetaller eller  giftige dioksider. 

Vinduene er også godkjent av Norsk dør og vinduskontroll. Produkter med dette merket kan ikke inneholde bly, kadmium eller organiske tinnforbindelser, så vinduene er dermed helt ufarlige for mennesker.

I tillegg er det jo også et spørsmål om utseende og estetikk. Kvalitetsvinduer i PVC i dag har et design som gjør at det kan passe til både nye hus og til rehabilitering av gamle. Her kan du selv gjøre deg opp en mening selv om hva som passer deg og ditt behov. 

Vi har noen modeller ustilt ved vårt showroom i Holmestrand, og vi selger også vinduer i tre dersom det skulle være mer interessant.

Vedlikehold

Den største fordelen med vinduer av PVC er nok at du kan slippe å tenke på vedlikeholdet de neste tiårene. Istedenfor å bruke tid på å skrape og male hvert 3-5 år slik du antagelig må på trevinduer, kan du her sette deg rolig tilbake og heller nyte din dyrebare fritid.  

TRE

Vinduer i treverk er det jo det som er mest kjent for norske forbrukere og vi kan levere både fra Norge og fra Polen.

Vinduer i tre er jo også kjent for å være holdbare, men dette krever litt mer vedlikehold.

Treverk er som kjent nødt for å overflatebehandles for at det skal holde seg i år etter år.

Hvor ofte du må skrape og male et slikt vindu kommer jo litt an på hvor værutsatt det står.  

TRE - TRE/ALUMINIUM

Trevinduene fra oss kan også leveres med aluminiumsbekledning utvendig og da vil du unngå mye av det vedlikeholdet som følger med vanlige trevinduer.

ALUMINIUM

Vinduer utført i kun aluminium er kanskje mest sett og brukt i offentlige bygg, hvor du gjerne skal dekke store flater med vinduer eller dører.

I den senere tid ser vi også en økning av dette på private boliger. 

Den største fordelen med aluminium er selvfølgelig at dette er nesten helt vedlikeholdsfritt og har en meget høy holdbarhet. Kan også med fordel benyttes på værutsatte steder.

Er du fremdeles usikker på valg av materiale på vinduene?

Kontakt Intervindu