Sannheten om vedlikeholdsfrie vinduer

PVC-vinduer

Hva kreves egentlig?

Alle som har hørt om PVC-vinduer har også hørt at de er såkalt «vedlikeholdsfrie», men hva betyr dette egentlig?

Det første og viktigste vi assossierer med utsagnet er at man slipper å male vinduene, noe som faktisk er 100% korrekt. PVC er et materiale man ikke skal male. For det meste så holder det å jevnlig spyle karmen utvendig og vaske over med en våt klut innvendig. 

Materialet er veldig bestandig og beregnet på å tåle nordiske klimaforhold uten at fargen falmer eller gulner. PVC er i tillegg mer motstandsdyktig mot salt og andre partikler fra lufta enn hva treverk i tradisjonelle vinduer er.

Det eneste ordentlige vedlikeholdet som er anbefalt er å smøre hengslene én gang i året. Dette er for å sørge for at åpningsmekanismen beholder smidighet gjennom årenes løp.

En annen fordel med disse vinduene er at man enkelt kan bytte ut enkeltkomponenter slik som glass eller beslag uten å måtte ta ut hele vinduet. Dette gjør at man ikke trenger å kjøpe nytt vindu dersom glasset f.eks pungterer.

PVC-vinduer er altså ikke helt vedlikeholdsfrie, men i forhold til trevinduer så kan man si at jobben med å ivareta dem er helt ubetydelig.

Interessert i disse produktene?

besøk butikksiden vår idag!

Send oss en forespørsel

Flere innlegg

Få mindre støy med spesialglass

Hva gjør du hvis vinduene dugger?