Hva er PVC-vinduer?

Populære og praktiske

nordmenns nye favoritt?

Du skal ikke mer enn ti år tilbake for å finne en tid da de fleste byggmestere rynket på nesen så fort PVC ble nevnt. Mye har dog skjedd siden dan gang, og nå har vinduene et positivt rykte i både fagmiljøer og blant huseire rundt om i det ganske land.

Grunnen til dette er at folk har sett hvor praktiske og prisgunstige vinduene faktisk er, og flere og flere har valgt å gå til anskaffelse av dem. Likevel er det fortsatt mange som lurer på hva PVC-vinduer egentlig er for noe.

Har PVC noe med glasset å gjøre? Hvorfor i all verden åpner de innover og ikke utover? Kan de isloere like bra som trevinduer og holde norsk standard på andre områder også?

​Først og fremst: PVC står for polyvinylklorid og beskriver materialet som brukes i rammen, ikke i glasset. Dette er en type plast, noe som er grunnen til at PVC-vinduer noen ganger også kalles plastvinduer.

Vinduene lages i typen sidesving med vipp. Dette betyr at de åpner sideveis inn i rommet pluss at de kan vippes inn i toppen for lufting. Grunnen til at de åpner innover er fordi det gjør det mye lettere å vaske det utvendige glasset. 

Til daglig er det likevel stort sett vippefunksjonen i toppen man benytter seg av, så man trenger ikke være redd for å ha pottelanter eller annet stæsj i vinduskarmen. 

Vippefunksjonen er også praktisk da den åpner vinduet inn i toppen slik at man får sirkulert ut den tunge lufta som legger seg oppunder taket. Også her er det viktig at vinduet åpner innover slik at man slipper at det regn kommer inn gjennom åpningen.

Når det gjelder isolasjonen så skulle man tro at massivt treverk isloerer bedre enn plast, men rammen i PVC-vinduer erbygget opp med en rekke kammer med stillestående, som faktisk isolerer enda bedre.

Interessert i disse produktene?

besøk butikksiden vår idag!

Send oss en forespørsel

Flere innlegg

Arkiv