FREKHAUG

Det første Frekhaug-vinduet så dagens lys i 1938. I leide lokaler i det gamle garveriet på Frekhaug ble det produsert både vinduer, dører, kjøkken, trapper og møbler. Navnet var Frekhaug Trevarefabrikk og bak etableringen stod tre lokale snekkere.

I 1943 bygget Frekhaug Trevare sin første fabrikk ved kaien på Frekhaug. Til å begynne med var det ingen vei dit, og alle materialer og varer måtte fraktes med båt. Den lokale fergen mellom Salhus og Frekhaug ble også tatt i bruk som transportmiddel.

Etter hvert ble produksjonen mer spesialisert mot vinduer og balkongdører. I 1980 flyttet Frekhaug Trevarefabrikk inn i nye lokaler på Mjåtveit, og siden den gang er fabrikken utvidet fire ganger. I dag fyller virksomheten hele 6000 m2.

Frekhaug har tradisjon for å være innovative i produksjonen og var blant de første til å investere i vakuumimpregnering av produktene i 1985.

På 1990-tallet hadde «Frekhaug-vinduet» blitt et begrep blant fagfolk i byggebransjen, og bedriften ble døpt om til Frekhaug Vinduet AS.

 

Om du ønsker å kjøpe produkter fra frekhaug kan du laste ned deres katalog og kontakte vår salgskonsulent