Om PVC

PVC står for polyvinylklorid og er et stoff som brukes i alt fra takrenner til isolasjon. Det er nå nesten 200 år siden PVC ble oppdaget ved et uhell av den franske kjemikeren Henri Victor Reginault da han lot flasker med vinylklorid bli stående i sollys slik at det dannet seg polymer (molekyler med repeterende strukturell enhet) i dem. Han så ikke noe bruksområde for dette stoffet så det ble ikke kommersialisert før nesten hundre år senere da man oppdaget at stoffet kunne plastifiseres ved å blande inn forskjellige tilsetningsstoffer. Dette gjorde stoffet mye lettere å forme som har ført til at det i dag brukes i alle mulige typer byggematerialer.

PVC er i dag blitt et av de vanligste materialene å bruke på vinduer, selv om det her i Norge er relativt nytt på markedet. Dette skyldes hovedsakelig at vi som nasjon er veldig glad i trevirke og at vi i tillegg har mye tre og ta av. Likevel oppdager flere og flere nordmenn fordelene ved å velge PVC og bestemmer seg for å bruke dette når de skal pusse opp eller bygge nytt.

Hovedfordelen med PVC-vinduer i forhold til trevinduer er at man slipper å bekymre seg for råte og andre vannskader. Det er dette som gjør at trevinduer etter noen år begynner både se gamle ut og miste funksjonalitet og isolasjonsevne. PVC-vinduer derimot påvirkes minimalt av værfaktorer, noe som gjør at man aldri trenger å male dem. Det eneste vedlikeholdet man trenger å utføre er å smøre hengslene en gang i året.

En annen stor fordel med PVC er den korte produksjonstiden. PVC-vinduer i alle mulige mål produseres på under én uke, i motsetning til trevinduer som kan ha en produksjonstid på inntil 8 uker. Grunnen til dette er at PVC i motsetning til tre trenger veldig lite behandling før det er klart til bruk.

Se våre pvc-produkter:

TIL BUTIKK